Руското разузнаване смята, че членът на украинска диверсионно-терористична група, гражданинът на

...
Руското разузнаване смята, че членът на украинска диверсионно-терористична група, гражданинът на
Коментари Харесай

Русия обвинява Украйна за убийството на блогъра Татарски

Руското разузнаване счита, че  " членът на украинска диверсионно-терористична група, жителят на Украйна Юрий Денисов, роден през 1987 година ", посредством услуга за експресна доставка и посредством медиатор е предал на Дария Трепова, заподозряна за присъединяване в гибелта на боен блогър Владлен Татарски, " взривно устройство, замаскирано под гипсов бюст на самия Татарски, " оповестява Руската работа на Би Би Си.

Владлен Татарски почина на 3 април в резултат на експлозия в петербургското кафене Street Food Bar №1, където се е провеждала негова " креативна вечер ".

На идващия ден служителите на реда задържаха Дария Трепова, в същия ден съд в Москва я изпрати в следствения арест до 2 юни.

Според съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) Денисов " по напътствие на украинските специфични служби " е дошъл в Русия от Киев през Латвия през февруари 2023 година и е " събрал информация за метода на живот и местата на посещаване " на Татарски. След гърмежа в кафенето на 3 април той е изхвърчал за Турция през Армения.

Михайло Подоляк, консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна, отхвърли присъединяване на Украйна в детонацията, която умъртви Татарски, като я назова " вътрешен тероризъм ".

" В Руската федерация стартира... Паяците се изяждат един различен в буркана. Въпросът " Кога вътрешният тероризъм ще стане инструмент на вътрешнополитическа битка? " Беше въпрос на време в страната на завинтените гайки ", написа Подоляк в " Туитър.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР